luni, 14 iulie 2008

Mamaia-Beirut / Sejur Placut!

N-am mai fost in Mamaia de ani de zile. Prin liceu cand marea dragoste studia la Constanta iar eu iubeam tot ce atingea... deci si bucata de mal Constanta.
Vremurile s-au mai schimbat.
Hotelul de 5 stele la care m-am cazat intra in categoria patetico-comic. O receptie grandioasa cu pres din piele de urs sau mistret, din ala cu gura larg deschisa, un pian si-o statueta. Lumini ca intr-o vitrina cu inele scumpe si multa raceala. Sala de jocuri, piscina unde mirosea ca-n WC-urile din pasaj si sute de tablouri ale unui mare artist prost in cele mai multe dintre lucrari.
Camerele ne-au uimit de la inceput pana la sfarsit. Becuri arse, clante rupte, capace de WC desprinse si mesajul care ne-a incununat sejurul. Deci, repet, vorbim de un hotel de 5 stele de pe litoralul belsugului, Mamaia. Mesajul de pe noptierele din fiecare camera:

"Dragi oaspeti,
Aprindeti aceasta lumanare numai in caz de intrerupere a curentului electric in camera dvs. Daca vreti sa aprindeti lumanarea cu alt scop, va trebui sa achitati la receptie taxa de 5 Euro / lumanare".

Ne referim la genul asta de lumanare:



Altfel Mamaia la fel cum mi-o aminteam din fotografiile standard "Mamaia 1987". Elefanti din plastic cu inghetate-n trompa, lebede la care pedalai prin mare, muuulta lume, fitze si porumb fiert (care ne-a placut).

In ultima seara conjunctura m-a trimis itnr-un alt hotel faimos, de data aceasta in centrul Constantei. Un hotel de 5 sele cu camerele care aveau vedere catre o pseudo brutarie sau fabricuta care scotea zgomote si mirosuri ciudate zi si noapte. Plin de animale impaiate nereconditionate de cand au murit :), cu pseudo armuri care ingrajdau toate holurile, cu sculpturi verzi in lemn de trandafir.

Pfiiii!
Daca as fi bogata si as trai in Roamania mi-ar fi tare greu sa aleg asta in detrimentul unui somn pe-o saltea la Shire.

Sper la mai bine!
Hai!

A, cat despre Fatboy Slim... multimea i-a aplaudat pe Bob Marley, Cypress Hill si alti cativa norocosi care n-au fost mixati pana la capat. Altfel niste pene de curent pe-o baza bunicica. Nu ne-a placut.

Ramanem c-un sejur placut, de milioane!

Vor veni si fotografiile.

4 comentarii:

utopic spunea...

o cronica destul de reusita. utopic aproba.

mirror this! spunea...

:)) utopic, esti cea mai tare. multumesc din suflet!

utopic spunea...

a nununu, EU multumesc!

mirror this! spunea...

multumirile tale sunt ca mierea pe cot!